2009-2010 sezonu başlıyor…

sezon 07.08.09 cuma akşamı başladı ,fakat bir galatasaraylı olarak benim için bugün başlamış olacak . hayal kırıklıklarıyla dolu bi sezonu geride bıraktık. herşeyden önce kadıköy’de final oynamanın hayali bile çok güzel olduğunu düşününce nasıl bir fırsat teptiğimizi unutmak mümkün değil. gerçekçi olarak düşünürsek sakatlıklar ,oyuncuların disiplinsiz davranışları, lincoln ve diğer yönetim kararlarında yapılan yanlışlıklar, skiibbe gibi kötü antrenör seçimi geçtiğimiz sezonun süküt’u hayal olarak kapatmamıza sebep oldu. kocaeli maçında sahamızda aldığımız kötü sonuç zaten sezonun bizim için dönüm noktası oldu. son üç haftaya kadar galatasaray’ın şampiyonluk şansı var olabilirdi , kaybettiğimiz anlamsız puan kayıpları olmasa idi. tabiyki bu cümle sonuna teyzem bıyıklı olsa dayım olurduda diyenleri duyabiliyorum.

Bülent Korkmaz mevzusuna gelince ,gelmesi benim içimde apayrı bir sevinç yaratırken, gitmesi bir okadar fazla daha üzdü beni. belkide gelmiş geçmiş en iyi galatasaraylı topçuydu benim için. en iyi galatasaraylı ,büyük kaptan ,UEFA finalinde sakat kolla maça devam eden büyük efsane . fakat kendine yakışır şekilde klüpten ayrılamadı, bir galatasaraylı olarak’da yollanılmasının burukluğunu içimde hala yaşarım. hataları,yanlış oyuncu seçimleri ,taktik yanlışları olmuş olabilir, feldkamp’a,skibbe’ye gösterilen sabrın onda biri efsane kaptan’a gösterilmedi . fakat karşılığındada dünyaca ünlü ,ilk on antrenörden biri frank riijkard getirildiki ,bu yapılan yanlışların hepsini telafi eder bir hareket oldu.

riijkard’ın gelmesiyle’de yıldız transferler’in peşi ardı kesilmedi. Arda Turan kaptan oldu, yabancı transfer olarak leo franco,keita,elano gibi yerinde transferler yapıldı.

gökhan zan, mustafa sarp ise yerli transferlerimiz oldu, linconl gibi negatif etki yaratan “topçu müsvettesiyle” ise yollar ayrıldı. ki yapılan en doğru ve yerinde hareket budur.

avrupa maçlarını ,hazırlık maçlarını izleyince yerinde doğru transferler yapıldığı, galatasaray felsefesine uygun bi antrenör transfer edildiğini görüyorum. ve bugün sezonu açıyoruz, kıyısındanda olsa diğer takımları takip ediyorum, objektif olarak yorum yapmak gerekirse çok güçlü bir kadrosu var galatasaray’ın, eğer aşı tutarsa bir 4 senelik daha seri gelebilir. şampiyonlar ligi şampiyonluğuna kadar çıkabilir galatasaray….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir