Amerikan işimi acaba … kuş gribi ,kene .. bitmez bu sevda …

Son altı ayda 15 kişinin hayatına mal olan “kene” için, hastanelerde ilgili servis bulmak adeta imkânsız. Koruyucu sağlık sisteminin çökmesiyle birlikte, hastalar, hastane kapısından çevriliyor. İlgili servis bulunsa dahi, bekleme süresi saatleri aşıyor. Ankara’da önceki gece kene paniği yaşandı. Altı yaşındaki Halim Kara’nın vücuduna yapışan kene yüzünden, Kara ailesi bütün gece Ankara’daki tüm hastaneleri dolaştı. İlk başta Onkoloji Hastanesi Acil Ser-visi’ne giden aileye, burada kene için müdahale yapılamayacağı söylendi. HER KAPIDAN DÖNDÜLER Kara ailesi, bunun ardından en yakın özel hastaneye başvurdu. Ancak yine olumsuz yanıt aldı. Gece 02:oo’de Numune Has-tanesi’ne giden aile, hastanede çocuk servisi bulunmadığı gerekçesiyle kapıdan çevrildi. Üç hastaneden de olumsuz yanıt alan aile, çocuklarının hayati tehlikesi olduğunu düşünerek, bu kez Hacettepe Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti. Acil serviste uzun süre bekletilen Kara ailesi, ne yapacağını şaşırdı. Uzun süren arayışın sonunda 6 yaşındaki Halim Kara’nın karın bölgesine yapışan kene, operasyonla alındı. Bir saat süren operasyonun ardından Halim, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsünün 10 gün içinde oluşabileceği ihtimali üzerine, müşahade altına alındı. KARA AİLESİNİN İSYANI Yaşadıklarına isyan eden Halim’in babası Tahsin Kara şunları söyledi: “Böyle riskli bir olay karşısında, üstelik başkentin göbeğinde, sabaha kadar dolaşmak zorunda kaldık. Herkes başından attı. Hastanelerde ilgili birim bulunmamasını anlamak mümkün değil. Sağlık ocaklarında dahi keneye karşı uyarı yazıları yer alırken, hastanelerin bu şekilde duyarsız kalmasını kabul edemeyiz. Sağlık Bakanlığı’ndan duruma müdahale bekliyoruz,” dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının virüsünü taşıyan kenelere karşı evcil hayvanların ilaçlanması ve kırsal kesimde yaşayan halkın bu konuda eğitilmesi için Maliye Bakanlığı’ndan 12 milyon YTL ek ödenek istedi. Yetkililer, mücadele çerçevesinde riskli bölgelerdeki hayvanların yılda en az 3 defa ilaçlanması gerektiğini de vurguladı.

‘KUŞ Gribi ile Mücadele Projesi’ için Ulus-larasası İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 27,3 milyon avro kredi alınmasına ilişkin anlaşma, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu proje ile Türkiye, nüfusun, son derece bulaşıcı bir hastalık olan kuş gribinin yanı sıra kümes hayvanlarında rastlanan ve hayvanlardan insana geçen diğer hastalıklara maruz kalma riskini azaltılma ve insanlardaki kuş gribi ve diğer bulaşıcı hastalıklarla kontrol ve mücadele çalışmaları için hazırlık oluşturacak.

Bu arada Endonezya’da kuş gribinden 2 kişinin daha öldüğü bildirildi. Yetkililer test sonuçlarının Dünya Sağlık Örgütü laboratuarlarında doğrulanması durumunda ülkede kuş gribi nedeniyle ölenlerin sayısının 44’e çıkacağını kaydetti

Bu yazı haber kategorisine tarihinde tarafından gönderildi.

eksANtirik hakkında

insanları bir nebze olsun uyandırmak ,bilinen ezberleri bozmak için web sitesini yayına başladım. uzun yada kısa soluklu bir yol belkide ,ne olursa olsun amacım hem ücretsiz kaynakları paylaşmak ,hemde muhalif olmak için muhalif olmadan birşeylere birazda olsa katkıda bulunmak. insanca yaşam için bir katkı sağlamak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir