Uzun Hikaye Beyazperde ‘de

bloğun domain’i içerisinde günlük ismi barınıyor ,ama hakkını veremiyorum maalesef, sanki yıllık oldu gibi 🙂

şöyle fazla zorlanmadan en son sinema kategorisinde Dedemin insanlarını paylaşmıştığımı buldum ,acaba kaçırdığım atladığım neler oldu diye sorgulardan aklıma kazınan, bende etki bırakan film izlemediğimi farkettim. gerçekten o tarihten bu yana etkileyici bir film vizyona girmemişti!!.

kış sezonun gelmesiyle güzel filmlerin peşi sıra geleceğini düşünüyorum, bunlardan bir tanesi de fragmanını izlediğim Uzun hikaye filmi.

umarım özlenen kalitede yerli filmlerin başlangıcı olur…
işte filmin detayları :

  • Bulgar Ali küçük yaşta yetim kaldıktan sonra Pehlivan dedesi Süleyman ile Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen bir Balkan göçmenidir. Ali’yi dedesi mert ve eşitliğe inanan bir insan olarak büyütür. Delikanlılık yıllarında aşık olduğu Münire’yi ailesi ona vermeyince kaçıran Ali’nin hayatı bundan sonra sevdiği kadınla birlikte tren istasyonlarını arasında kasaba kasaba gezip, nerede tutunabilirse orada yaşayarak geçer. Bu arada Mustafa adında bir de oğulları olur.
    Fakat geçimini daktilo bilgisi, katiplik, muhasebe kaydı tutma gibi işlerle kazanan Sosyalist lakaplı Ali haksızlığa katlanamayan kişiliği nedeniyle, en basit eşitlik istediği kasabadan dahi bencil ve çıkarcı insanların kumpası nedeniyle kovulur. Bu arada Mustafa da büyümekte ve kendi hikayesini oluşturmanın peşindedir…
    1940’lı yıllardan başlayarak 70’li yıllara kadar uzanan öyküsü ile hem hüzünlü, hem de neşeli ve heyecanlı bir film olan Uzun Hikaye’nin yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav üstlenirken, senaryo Yiğit Güralp’e ait.
    Edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanması olan filmin başrolünü Kenan İmirzalıoğlu üstlenirken kadroda kendisine Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Cihat Tamer gibi önemli isimler eşlik ediyor…
  • Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir