Yılmaz Vural rekor’a koşuyor…

Avrupadaki antrenör değişiklerine ,istikrardan yana hareketlere bakınca ,ülkemiz futbolu açısında maalesef antrenörlerin bir sezonda üç takımı çalıştırmış olması düşündürücü ..

Sir Alex Ferguson (Manchester United-22 senedir görevde)… Arsene Wenger (Arsenal-12 senedir görevde)…
Bob Paisley (Liverpool’un efsane menajeri-10 sene görevde kaldı)…
Bill Shankley (Liverpool’un bir başka efsane menajeri-19 sene görevde kaldı)…
Ve Guy Roux (Auxerre’i Fransız futboluna kazandıran efsane çalıştırıcı-44 (Kırk dört) sene görevde kaldı)…

Daha bu örnekleri çoğaltabilmek mümkün. Dünyanın birkaç istisna dışındaki tüm önemli kulüplerinin teknik direktör seçimleri uzun soluklu olmakta. Bunda kulüplerin istikrar arzusundan belki de daha da çok teknik adamların sabırlı olması ve uzun vadeli düşünmesi gerçeği de yatmakta…
Şimdi gelelim Türkiye’ye;
YILMAZ vural: 14 kulüp
GÜVENÇ KURTAR: 10 kulüp
ERDOĞAN ARICA: 8 kulüp
HİKMET KARAMAN: 8 kulüp

Aynı kulüpte 2-3 defa görev almalarını da sayarsak varın siz hesaplayın ortaya çıkacak sayıyı.
Yabancı antrenörler konusunda bir Werner Lorant ve Saffet Susiç örnekleri var ki olayı daha da çarpıcı kılıyor. Şu anda Ankaraspor Teknik Direktörü olarak görev yapan Saffet Susiç daha önce Ankaragücü, Çaykur Rizespor, İstanbulspor ve Konyaspor takımlarında göreğv yaparken sadece 1998-99 sezonunda İstanbulspor’da sezonu tamamlamayı başarmış.

Ama Alman Teknik Direktör Werner Lorant’ın başarısının (!) ayrıca altını çizmek gerekiyor. Zira Alman Teknik Direktör 2006-2007 sezonunda geldiği Erciyesspor’da başarısız olunca görevine son verilmiş, çok geçmeden de Sivasspor Teknik Direktörü olarak göreve başlamıştı. Sezon sonunda burada da görevine son verilen Lorant, bu sezonun ilk yarısında kurtarıcı olarak Kasımpaşa’nın başına getirildi. Sonuç 6 maç 6 mağlubiyet ve bir göreve son verilme daha…

vural‘IN YAKLAŞILMAZ REKORU
Hafta başında henüz göreve geldiği Vestel Manisaspor ile yollarını ayırmak zorunda kalan yılmaz vural, görev yaptığı takım sayısı olarak rakiplerine büyük bir fark atıyor. 1992-93 yılında teknik direktörlük kariyerine başlayan yılmaz vural tam 14 değişik kulüpte (Bursaspor, Gaziantepspor, Eskişehirspor, Sarıyer, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Konyaspor,Çanakkale Dardanelspor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Adanaspor, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Antalyaspor, Vestel Manisaspor) görev aldı. Bu kulüplerin bazılarında birden fazla kez görev yapması sayıyı daha da artırmakta. vural bazı sezonlarda birden fazla takım çalıştırmakla da ünlü.
Gelelim diğer gezgin teknik direktörlere…

GÜVENÇ KURTAR: Üst düzey teknik adamlar arasında, yılmaz vural‘dan sonra en fazla kulüp dolaşan isim. tam 10 kulüpte görev yapmış. (A.Sebatspor, Ç.Rizespor, Denizlispor, Elazığspor, Eskişehirspor, Kocaelispor, Petrolofisi, Sarıyer, Zeytinburnu, Sakaryaspor)

ERDOĞAN ARICA: Özellikle tehlikeli bölgeye düşen takımların sık sık başvurduğu bir teknik adam… Sekiz değişik kulüpte çalıştı. (Bursaspor, Dardanelspor, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Göztepe, Malatyaspor, Samsunspor)

HİKMET KARAMAN: Galatasaray’da Saftig ve Fatih Terim’in yardımcılıklarını yaparak başladığı Türkiye Ligi kariyerinde 8 takımda teknik direktörlük görevi üstlendi. (Adanaspor, Ankaragücü, Ankaraspor, Ç.Rizespor, Erzurumspor, Kayserispor, Kocaelispor, Malatyaspor)

* * *
Auxerre’i Fransa Futbolu’na kazandıran Guy Roux tam 44 sene görev yaptı

TEKNİK Direktörlerin istikrarı konusunda en önemli örneklerin başında Fransız çalıştırıcı Guy Roux geliyor. Auxerre’i bir amatör takımken alan Roux, Avrupa’nın da ünlü ekipleri arasına soktu. 44 sene aralıksız Auxerre’de çalışan Fransız futbol adamı iki sezon önce yaşlandığını söyleyerek görevi bıraktı. Roux’nun görevi bırakmaması için yönetim ve taraftarlar büyük baskı yaptı ama Roux “Artık yoruldum” diyerek kararını uyguladı. Roux daha sonra kısa bir süre Lens’te de görev yaptı.

kaynak:birgün

Bu yazı spor kategorisine tarihinde tarafından gönderildi.

eksANtirik hakkında

insanları bir nebze olsun uyandırmak ,bilinen ezberleri bozmak için web sitesini yayına başladım. uzun yada kısa soluklu bir yol belkide ,ne olursa olsun amacım hem ücretsiz kaynakları paylaşmak ,hemde muhalif olmak için muhalif olmadan birşeylere birazda olsa katkıda bulunmak. insanca yaşam için bir katkı sağlamak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir