devrimden sonra beyazperde’de ..

filmi çekiliyorsa neden gerçek olmasın ? kaldı ki dünya’da başarılı uygulamaları mevcut.

Küba Sosyalizm ile yönetiliyor, Venezuella başarılı bir geçiş sürecinde.

çin halk cumhuriyeti ,Kuzey kore ise yıllardır başarılı bir mücadele sergiliyorlar.

emperyalist güçlerin elinde olan ülkemizde ise “çılgın proje” vaatlerinin olduğu bir seçim süreci yaşıyoruz.

mutluluğu uzaklarda arıyoruz , sermayenin daha da zenginleştirileceği ,iş sağlığı ve güvencesiz ,çevrenin katlediği çılgın projeler yerine , varolan’ı korumak ,elimizdeki değerleri üretme yoluna gitsek (kömür ,bor ,üç yanı denizlerle çevrili ülkemizde denizcilik ,hayvancılık,tarım vs. )hem daha kolay yoldan ülkemizi kalkındırabiliriz ,hemde çevre katliamı yaşamayız.

yıllardır ülkemizde neden sol,sosyalizm,kominizm gibi şeylerin korku politikaları ile beslendiğinin sebebi birazda bu düşünceye sahip insanların ,örgütlerin düşünçelerini aktaramaması ,anlatmaması ,anlatamamasındandır.

egemen güçler , ” din “elden gidiyor ,varolan evini arabanı alacaklar vs gibi boş laflarla insanları kandırdığı,yönlendirdiği için ,boş kasete ne verirsen onu kaydeder misali o ezberle hayatına devam ediyor insanoğlu. bide buna sürü psikolojisi eklenince …

bunu yıkmak adına ,bu ezberi bozmak adına yapılmış görsel bir sunum, ders ,öğretidir  bu film.

Recep İvedik kadar tiraj yapması bu filmdekilerin gerçek olmasından daha ütopik belkide ,fakat bu ve bunun gibi filmler yapıldıkça ,anlatıldıkça yapılmak istenen anlaşılacak ,her aklı başında insan doğru yolu seçecektir.

sermaye’yi ve egemen güçleri bu aklı başında sınıfta görmüyorum tabiyki..

gelelim filmin detayı’na ;

Sosyalist devrimin sonrasında Türkiye’de geçen film 12 öyküden oluşmakta. Ülkede yaşanan politik ve sosyal değişimler sıradan vatandaşın hayatına yansımaları ile anlatılıyor. Kamulaşan fabrikalar, herkesin oturduğu evin sahibi olması, ücretsiz hale gelen sağlık, eğitim, ulaşım hizmetleri ve bunları şaşkınlık, sevinç hatta kimi zaman korku ile izleyen bakkal amcalar, emekliler, kiracılar, öğrenciler, işçiler. Kısacası yurttaşlarımızın insanca bir yaşama kavuştuğu bir ülke resmediliyor.
fragman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir